ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 12.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 313л/с, од кои 288л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:
– Дебарца
– Дабничка
– Пенка Котеска и Борка Медарот
– Реон: Општа Болница „Борка Талески“ – Прилеп

Share on facebook
Сподели на Facebook