ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 11.01.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 300л/с, од кои 275л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 25л/с сопствени извори.

ЈКП „ Водовод и Канализација “ – Прилеп ги известува жителите на с.Канатларци дека поради одредено заматување на водата се препорачува истата да не се консумира.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:
– Дебарца
– Црна Река
– Борка Медарот

Share on facebook
Сподели на Facebook