ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 28.09.2020 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 263л/с, од кои 200л/с од Студенчица, 28л/с од бунари и 35л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:
– Спиро Црне
– 15 ти Корпус
– Реон: Ѓумушица (кај Могила)
– Реон: Бунари
Поради реконструкција на водоводната линија на Булевар„Г.Делчев“ ќе има прекин на водоснабдувањето на потегот од хотел Липа до Градска Кафеана од 08:00 часот до завршување на активностите.

Share on facebook
Сподели на Facebook