ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 24.09.2020 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 273л/с, од кои 210л/с од Студенчица, 28л/с од бунари и 35л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:
– Орде Чопела
– Леце Котески
– Благоја Јовчески
– Кузман Јосифоски (реконструкција)
– Булевар „Г.Делчев“ (реконструкција)

Share on facebook
Сподели на Facebook