ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 21.09.2020 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.
Вкупната произведена количина на вода е 323л/с, од кои 210л/с од Студенчица, 73л/с од бунари и 40л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:
– Мирче Ацев
– Борка Утот
– Реон: Булевар „Г.Делчев“
– Реон: Бунари
– с.Мажучиште

Share on facebook
Сподели на Facebook