„Водовод и канализација“ интензивно работи на поставување нова водоводна линија на бул.”Гоце Делчев”

Со започнувањето на реконструкцијата на булеварот “‘Гоце Делчев”, од споменикот “Карпалак”, односно раскрсницата со улицата “Браќа Ламески”, до маркетот “Тинекс”. Проект кој опфаќа реконструкција и на дел од улицата “Прилепски бранители”, од некогашната Градска кафеана, до кружниот тек пред Поштата.
Пралелно со овој проект ЈКП”Водовод и Канализација” – Прилеп започна со поставување на нова водоводна линија DN90 полиетилен во должина од 200 метри и промена на водоводните приклучоци на зградите на булеварот од стана прилепската чаршија.

Share on facebook
Сподели на Facebook