ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 26.11.2019 ќе биде нормално.

Вкупната произведена количина на вода е 253/с, од кои 184л/с од Студенчица, 41л/с од бунари и 28л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– Савска
– Ердован Шабаноски
– Реон: Кланица

ЈКП Водовод и канализација – Прилеп ги известува жителите на населеното место с.Мажучиште дека ќе имаат нарушено водоснабдување поради дефект на водоводната мрежa.

Share on facebook
Сподели на Facebook