ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 19.11.2019 ќе биде нормално.

Вкупната произведена количина на вода е 269/с, од кои 115л/с од Студенчица, 128л/с од бунари и 26л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– Целе Мавроски
– Блага Ружето
ЈКП Водовод и канализација – Прилеп ги известува жителите на населените места с.Големо Коњари и с.Старо Лагово дека ќе имаат нарушено водоснабдување поради дефект на водоводната мрежa.

Share on facebook
Сподели на Facebook