Реконструирана водоводната мрежа на ул. „Сотка Џигиџик“.

Денес заврши реконструкцијата на водоводната мрежа на уште една улица односно на ул „Сотка Џигиџик“, а при крај се инфраструктурните зафати и интервенции на водоводната и канализациона мрежа на повеќе улици во градот.
Имено, на улицата „Сотка Џигиџик“ старата поцинкована водоводна линија од 1¼  col, е заменета со нова линија DN90 во должина од 107 метри, DN63 во должина од 82 метри.
Со оваа реконструкција 24 домаќинства од улицата „Сотка Џигиџик“ се ослободија од старите дотраени поцинковани линии, а им се дадени куќни приклучоци со должина од 143метри.

viber_image_2019-11-13_13-28-35
Share on facebook
Сподели на Facebook