ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 25.10.2019 ќе биде нормално.

Вкупната произведена количина на вода е 270/с, од кои 125л/с од Студенчица, 120л/с од бунари и 25л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– Борка Јорданоски
– Борка Утот
– Струшка
– Петар Ацев
– Димче Антулески
– Ваташа
ЈКП Водовод и канализација – Прилеп ги известува жителите на населенoто место с.Канатларци дека ќе имаат нарушено водоснабдување поради дефект на водоводната мрежa.

 

Share on facebook
Сподели на Facebook