ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 02.10.2019 ќе биде нормално.

Вкупната произведена количина на вода е 295л/с, од кои 170л/с од Студенчица, 100л/с од бунари и 25л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– Струшка
– Београдска
– Реон Касарна

ЈКП Водовод и канализација – Прилеп ги известува жителите на населеното место с.Кадино дека ќе имаат нарушено водоснабдување поради дефект на водоводната мрежа.

 

Share on facebook
Сподели на Facebook