ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 18.09.2019 ќе биде нормално.

Вкупната произведена количина на вода е 257л/с, од кои 145л/с од Студенчица, 88л/с од бунари и 24л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– Пере Тошев
– Круме Јаскоски
– 5 та Прилепска

ЈКП Водовод и канализација – Прилеп ги известува жителите на населените места с.Селце и с.Тополчани дека ќе имаат нарушено водоснабдување поради дефект на водоводната мрежа.

Share on facebook
Сподели на Facebook