ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 17.09.2019 ќе биде нормално.

Вкупната произведена количина на вода е 264л/с, од кои 160л/с од Студенчица, 80л/с од бунари и 24л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– Орде Чопела
– Диме Антулески
– Благоја Шукуроски
– Круме Волнароски
– Дебарца
ЈКП Водовод и канализација – Прилеп ги известува жителите на населеното место с.Селце дека ќе имаат нарушено водоснабдување поради дефект на водоводната мрежа.

Share on facebook
Сподели на Facebook