Известување до граѓаните на Општина Прилеп

Почитувани граѓани,

ЈП „Студенчица“ на ден 18-09-2019 (среда) ќе врши перење на изворските постројки на изворот „Студенчица“, поради тоа Ве известуваме дека во водоводниот систем поради промената на притисоците во мрежата ќе дојде до мало заматување на водата.
ЈКП „Водовод и канализација“ Прилеп поради превенција излегува со временска мерка-препорака: водата пред конзумирање да се преврива 10 минути. Стабилизирање на состојбата очекуваме да има наредниот ден 19-09-2019 (четврток).

Со почит, 
ЈКП Водовод и канализација Прилеп.
                                                                                                                                                                                                   Дата:
                                                                                                                                                                                              13-09-2019
                                                                                                                                                                                                  Прилеп

Share on facebook
Сподели на Facebook