ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 11.09.2019 ќе биде нормално.

Вкупната произведена количина на вода е 311л/с, од кои 237л/с од Студенчица, 50л/с од бунари и 24л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– Архимедова
– Октомвриска
– Гога Димитриоски
ЈКП Водовод и канализација – Прилеп ги известува жителите на населеното место с.Големо Коњари дека ќе имаат нарушено водоснабдување поради дефект на водоводната мрежа.

Share on facebook
Сподели на Facebook