ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 23.08.2019 ќе биде нормално.

Вкупната произведена количина на вода е 342л/с, од кои 320л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 22л/с сопствени извори.

Прекин во водоснабдувањето заради санација на дефекти во периодот од 08 до 14 часот ќе има на следните улици и делови од Општина Прилеп:

– Борка Талески
– Ленин
ЈКП Водовод и канализација – Прилеп ги известува жителите на населеното место с.Ореовец, дека ќе имаат нарушено водоснабдување поради дефект на водоводната мрежа.

Share on facebook
Сподели на Facebook