Известувања

Известување

ЈКП „Водовод и канализација“- Прилеп ги известува граѓаните на Општина Прилеп дека поради технички проблеми на постоечкиот контакт број 048/ 421-775, од денес можат да нѐ контактираат и на следниот

Вонредно известување

Почитувани граѓани, Поради енормно зголемената издашност на изворот „Студенчица“, Ве известуваме дека во водоводниот систем има промена на притисокот во мрежата и  со тоа доаѓа до мало заматување на водата во

Апел до граѓаните на Општина Прилеп

ЈКП „Водовод и канализација“ – Прилеп апелира до граѓаните на Општината да не ги отстрануваат заштитните барикади кои се поставени на санираните дефекти за нивно обезбедување. Имено „Водовод и канализација“-

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 29.11.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 227л/с, од кои 197л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени

ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Водоснабдувањето на ден 26.11.2021 ќе биде нормално со здравствено исправна вода за пиење.Вкупната произведена количина на вода е 239л/с, од кои 209л/с од Студенчица, 0л/с од бунари и 30л/с сопствени